immigració

Canàries demana ajuda a l'armada

Avui, 23-05-2006

El Parlament de les Canàries va reclamar ahir al govern espanyol que l’exèrcit blindi les costes de l’arxipèlag. La petició és un acord parlamentari, aprovat amb els vots del PP i Coalició Canària, després que en deu dies hagin arribat a les seves costes més de 2.000 immigrants amb embarcacions procedents de Mauritània i Senegal.

L’objectiu del blindatge seria “socórrer, atendre, donar ajuda humanitària i retornar els irregulars al port d’on hagin sortit”, segons la resolució.

La cambra autonòmica va reclamar també a la Unió Europea que estableixi un fons d’emergència per fer front a les crisis humanitàries derivades d’allaus migratòries. Les Canàries van reclamar més col·laboració tant al govern espanyol com a l’europeu, davant del que consideren “poca sensibilitat” i “lenta resposta” de les dues administracions.

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, viatja avui a Brussel·les per demanar ajuda en el control i la gestió de la immigració irregular.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)