Alumnes immigrants

La Vanguardia, 23-05-2006

El meu fill cursa 6è de primària al CEIP Rius i Taulet de la plaça Lesseps, el mateix que cita a la seva carta Paz González (17/ V/ 2006). Ha estat en aquest centre des de P – 3 i he pogut constatar que el baix nivell cultural el poden tenir tant els alumnes estrangers com els nascuts al nostre país. La majoria dels alumnes nouvinguts es poden considerar immigrants al principi, al cap d´un temps, no gaire; entre els alumnes, mestres i la majoria de la comunitat educativa, ja es consideren d´aquí i només segueixen sent immigrants per aquells que així els volen veure.
>

No és cert que l´alumnat immigrant afecti “irremeiablement” el nivell general de l´alumnat. Hi ha nens i nenes intel · ligents o que els costa més o menys tant si són d´aquí com de fora. Es pot comprovar que la majoria dels premis dels Jocs Florals han estat per a alumnes estrangers que porten alguns anys entre nosaltres. Així mateix, he pogut constatar com els resultats de 1er d´ESO dels alumnes que acaben 6è al Rius són similars als resultats d´alumnes d´altres escoles. Jo (igual que altres pares de nens nacionals)estic contenta d´haver portat el meu fill a una escola amb alumnes immigrants; per l´enriquiment que ens ha suposat a tota la família la convivència, respectuosa i harmoniosa, amb la diversitat cultural que hem trobat.
>

Estem d´acord en què l´alumnat nouvingut hauria d´estar millor distribuït entre tots els centres, públics i concertats. Per això, potser, caldrien mesures de l´Administració com fer una reserva de quatre places per aula en tots els centres per a aquests alumnes.
>

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)