successos

Detingut un jove amb una catana a Tarragona

Avui, 16-05-2006

La Guàrdia Urbana de Tarragona va detenir la matinada de diumenge un noi de nacionalitat cubana, John Stewart B.G., de 22 anys, que perseguia una altra persona amb una catana pel port esportiu. L’espectacularitat del sabre japonès va generar alarma entre els clients dels establiments d’oci nocturn, tot i que les baralles sovintegen a la zona, on fins i tot l’any passat va morir una persona.

Els fets van passar coincidint que els agents feien una ronda de seguretat i vigilància en aquest punt. Alertats de la persecució, els guàrdies van interceptar el noi de la catana i li van demanar que els lliurés l’arma, una rèplica de les que tradicionalment utilitzen els samurais.

El jove, però, s’hi va negar en rodó i va amenaçar els agents. Finalment, en un moment de descuit, un dels policies va aconseguir prendre – li el sabre i el jove va ser detingut per tinença d’arma prohibida, desordre públic i atemptat contra els agents municipals. No s’ha aclarit el perquè de la persecució.
 
Precedents a la zona

Justament, la nit abans es va produir una altra baralla entre joves colombians i equatorians a la mateixa zona. Dos equatorians van ser atesos de ferides d’arma blanca a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla. La Guàrdia Urbana va detenir un dels presumptes agressors, Roger Stty A.C., de 19 anys, que els esperava a la sortida de l’hospital.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)