El M5E protegeix la immunitat de Salvini i evita que vagi a judici

Avui, , 20-02-2019

Matteo Salvini pot respirar tranquil: els seus socis de govern li han tret les castanyes del foc. El Moviment 5 Estrelles (M5E) es va sumar ahir a tota la dreta i l’extrema dreta i, en la comissió del Senat, va votar a favor de mantenir la immunitat parlamentària al líder de la Lliga.

Així, s’impedeix que sigui encausat per segrest de persona i abús de poder, com havia sol·licitat un tribunal de Catània per l’anomenat cas Diciotti.

El mes d’agost passat, Itàlia va prohibir que aquest patruller desembarqués 177 persones rescatades d’un naufragi. Les va obligar a estar – se sota el sol roent durant prop de deu dies en condicions inhumanes. Hi havia persones malaltes, que havien estat víctimes d’abusos i tortures, al límit de les seves forces.

El govern italià, capitanejat pel ministre de l’Interior, Salvini, i el de Transports i Infraestructures, el grillino Danilo Toninelli, va agafar – se el cas com un torcebraç internacional.

L’executiu va fer cas omís de les peticions d’auxili de les organitzacions a favor dels drets humans: no volia acollir cap refugiat. Per tant, no va donar el permís de desembarcar al port fins que, gràcies a la intervenció de l’Església catòlica italiana, es va arribar a un acord per repartir els immigrants rescatats entre Irlanda i Albània.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)