Colau i Carmena van a Itàlia per tractar del rescat al Mediterrani

Avui, , 08-02-2019

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la de Madrid, Manuela Carmena, es reuniran aquest dissabte a Roma amb ciutats italianes per tractar el bloqueig de les tasques de rescat marítim al mar Mediterrani i el tancament de ports. En concret, Colau i Carmena es veuran a la capital italiana amb alcaldes i regidors de Milà, Nàpols, Bolonya, Siracussa, Latina i Palermo. També participaran en la trobada el director d’Open Arms, Oscar Camps, i l’alcalde de Saragossa, Pedro Santisteve, així com representants de les ONG dedicades al salvament marítim Sea Watch i Mediterranea. Durant la reunió es treballarà per consensuar una actuació unitària d’emergència.

En les últimes setmanes, els vaixells Aita Mari, Open Arms i Sea Watch han rebut la denegació administrativa per desenvolupar les seves tasques de salvament marítim. Les ciutats busquen una estratègia conjunta per a la defensa dels drets humans i el dret a la vida de les persones migrades.

El vaixell d’Open Arms està bloquejat al Port de Barcelona des del 8 de gener. El Ministeri de Foment va denegar el permís perquè sortís cap a Líbia, argumentant que no podrà desembarcar les persones auxiliades.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)