França col·laborarà en l’acollida de refugiats de l’‘Aquàrius’

Avui, , 16-06-2018

El govern francès cooperarà amb l’espanyol en l’acollida dels immigrants i refugiats que naveguen a bord de l’Aquarius. El vaixell humanitari, amb 629 persones a bord, arribarà aquest diumenge al matí al port de València. Les persones rescatades que hi viatge rebran una autorització especial per quedar – se un mes a l’Estat.

La vicepresidenta de l’executiu espanyol, Carmen Calvo, ha anunciat després de mantenir una reunió amb l’ambaixador francès que París ha ofert rebre els ocupants de l’embarcació que, “una vegada complerts tots els protocols del procediment d’acollida”, expressin el desig d’anar a aquell país.

Calvo, que és l’encarregada del govern de Pedro Sánchez de coordinar el dispositiu d’acollida, ha acceptat la proposta que li ha traslladat l’ambaixador, Yves Saint – Geours. El passat dijous, el ministre d’Exteriors francès, Jean – Yves Le Drian, ja va comunicar al seu homòleg espanyol, Josep Borrell, la disposició de França a col·laborar en l’acollida dels passatgers de l’Aquarius, després d’examinar si compleixen els criteris per tenir dret a l’asil.

El primer ministre espanyol, Pedro Sánchez, ha agraït al president francès, Emmanuel Macron, la cooperació. El socialista ha afirmat que “aquest és el marc de cooperació amb què Europa ha de respondre”, segons una nota de Presidència. “Un esperit de solidaritat europea amb contingut real”, ha valorat Sánchez en el telegrama dirigit a Macron.

Aquest dissabte a la matinada el patruller espanyol Vigía ha iniciat l’acompanyament de l’Aquarius i els dos vaixells italians que traslladen els 629 immigrants rescatats davant les costes de Líbia. El Vigía esperava les embarcacions en aigües a l’est de Menorca i les guiarà en la seva travessa fins a València.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)