Barcelona dona la benvinguda a l’any nou xinès del gos

Avui, , 18-02-2018

Barcelona va donar ahir el tret de sortida a les celebracions del nou any xinès, el 4716, designat l’any del gos de terra. Ahir es va fer la tradicional desfilada amb elements de la cultura xinesa i catalana, tenint en compte que, per exemple, ambdues comparteixen imatges, com la del drac i el gust per la pirotècnia. El recorregut de la rua, en què van participar més d’un miler de persones, va començar al matí al parc de l’Estació del Nord i va arribar al passeig de Lluís Companys, indret que durant tot el dia va ser escenari d’espectacles i d’una fira gastronòmica i cultural. La xinesa ja és la segona comunitat estrangera més nombrosa a la capital catalana, al darrere de la italiana, amb gairebé 20.000 ciutadans, que arriben a ser gairebé 60.000 arreu de Catalunya.

Pel que fa a l’any nou, la tradició diu que el gos, per la seva lleialtat, és un animal que atreu la fraternitat i que és propici per als negocis i l’amor. L’any del gos va començar oficialment el divendres 16 de febrer i li prendrà el relleu l’any del porc, el 5 de febrer del 2019.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va participar en la festa acompanyada de representants d’entitats i associacions xineses i del secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós, entre altres.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)