El govern i les comunitats islàmiques acorden regular la formació dels imams

Avui, , 22-09-2017

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, i el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, es van reunir ahir, per primera vegada des dels atemptats gihadistes del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils, amb les comunitats musulmanes de Catalunya i entitats i agents que treballen en temes d’immigració.

La comunitat musulmana va posar sobre la taula diverses qüestions que, segons el seu parer, són importants de cara al fet que l’islam estigui plenament integrat al nostre país i perquè aquesta religió i els seus fidels es vegin i puguin viure amb normalitat, un pas més per intentar evitar radicalitzacions. La reunió es va fer a petició de la consellera, que vol iniciar un procés de treball amb les comunitats islàmiques, i es va acordar que s’aniran fent reunions periòdiques per tal d’anar “assolint acords”.

Un dels temes que preocupen més en aquests moments és la formació dels imams, va explicar Mohamed el – Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (Ucidcat), la més gran de Catalunya. “Aquest és un tema molt sensible i molt seriós; no només és que parlin català i tenir coneixement de la realitat catalana, el tema clau és la teologia que han de projectar.” El – Ghaidouni assegura que a Europa hi ha imams nascuts aquí, que coneixen l’idioma i la realitat dels països on viuen però que, en canvi, “la seva predicació ha portat joves a Síria i a l’Iraq”. “Per tant –manté– hem de consensuar quina teologia volem projectar aquí, a Catalunya.” “El problema que tenim aquí ara és que els imams que tenim a Catalunya a l’hora de predicar no prediquen des d’un sentiment de pertinença catalana. Per tant, no poden donar respostes als creients des d’aquesta visió. Aquest és el conflicte, sobretot amb les noves generacions.”

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)