Almenys dos detinguts implicats en la massacre

Avui, , 18-08-2017

Almenys quatre homes són sospitosos d’haver participat en la trama terrorista que ahir a la tarda va convertir el passeig més bonic de la Mediterrània en un torrent de sang i de mort. Dels quatre terroristes, dos ja havien estat detinguts ahir i els Mossos d’Esquadra treballaven intensament en la recerca de dos més. Els gihadistes tenien en el seu poder dues furgonetes llogades, però només en van utilitzar una per cometre l’atac.

Un dels terroristes hauria estat el responsable de llogar les furgonetes, un altre seria el conductor del vehicle homicida de la Rambla i un tercer conduiria el segon vehicle de càrrega. El quart sospitós seria un home detingut a Alcanar i relacionat amb l’explosió de gas que hi va haver ahir a la matinada en aquest municipi ebrenc.

La troballa d’un passaport a nom del ciutadà d’origen francès i veí de Ripoll Dris Oukabir va fer accelerar l’actuació policial en la identificació dels integrants de la cèl·lula terrorista d’Estat Islàmic. Oukabir va ser detingut poques hores després dels fets a la capital del Ripollès. Es tracta d’un home de nacionalitat marroquina, amb vincles a la ciutat occitana de Marsella.

A darrera hora de la nit, en una compareixença davant la premsa, el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, va explicar que s’havia fet una segona detenció a Alcanar i que es tractava d’un ciutadà nascut a Melilla del qual no es va facilitar més informació. Trapero sí que va dir que els fets d’Alcanar i l’atemptat de Barcelona estan relacionats, sense donar – ne més detalls

La trama de l’acció gihadista tindria un dels seus punts clau per a la investigació en una empresa de lloguer de vehicles de Santa Perpètua de la Mogoda. Aquí Dris Oukabir, o algú altre utilitzant el seu passaport, hauria contractat el vehicle amb el qual un altre terrorista va escombrar brutalment el tram nord de la Rambla de Barcelona a la recerca dels vianants que hi passejaven tranquil·lament.

En aquesta empresa de Santa Perpètua, els terroristes també hi haurien llogat una segona furgoneta, que va ser localitzada ahir a les set de la tarda als afores de la ciutat de Vic, a la carretera que uneix la capital de la comarca amb Manlleu.

Totes dues furgonetes eren models idèntics de la marca italiana Fiat. No se sap encara perquè si només hi va haver un atac es van llogar dues furgonetes, i tampoc no se sap per què el vehicle localitzat a la comarca d’Osona, idèntic al de la Rambla, va ser utilitzat només per fugir de Barcelona.

Algunes fonts van informar de la detenció d’una persona a Manlleu, vinculada amb la furgoneta de Vic, circumstància que no va ser confirmada per la policia. Trapero sí que va explicar que la policia investiga la relació de la furgoneta de Vic amb l’atemptat de Barcelona.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)