Es declara l’estat d’emergència pels disturbis de l’ultra dreta a Virgínia

Avui, , 12-08-2017

Centenars de membres de l’ultradreta racista americana, els anomenats supremacistes blancs, han marxat aquesta passada nit amb torxes pels carrers de la ciutat de Charlottesville, a Virgínia, Estats Units, en el preludi d’una trobada convocada per a aquest dissabte amb el nom de Unite the Right (Unir a la dreta). La manifestació, on s’ha exhibit proclames nazis, ha acabat amb greus enfrontaments, diversos ferits i la declaració de l’estat d’emergència de seguretat per part del governador de Virginia, Terry McAuliffe.

L’ultradreta protesta pel pla de retirada d’una estàtua d’homenatge a Robert E. Lee (1807 – 1870). general de l’exèrcit confederat durant la guerra civil que els extremistes de dretes reivindiquen com a símbol històric.

El gru antiracista Southern Poverty Law ha denunciat que la marxa suposa “la trobada d’odi més gran en dècades als Estats Units”. Charlottesville, situada a 300 quilòmetres al sud – oest de Washington, compta amb 46.000 habitants i seu de la Universitat de Virgínia.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha cridat a la unitat contra “l’odi” exhibit en la protesta supremacista, escenari d’enfrontaments entre ultranacionalistes blancs nord – americans contra integrants de moviments antifeixistes. “Hem d’estar units i condemnar tot el que l’odi representa. No hi ha lloc per a aquesta classe de violència a Amèrica. Unim – nos”, ha escrit el president en el seu compte de Twitter .

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)