Trump signarà un nou decret migratori la setmana que ve

Avui, , 17-02-2017

El president dels EUA, Donald Trump, va prometre ahir que la “setmana que ve” presentarà un nou decret sobre immigració. “Publicarem un nou decret que protegirà del tot el nostre país”, va dir en roda de premsa el mandatari, que ja n’havia signat un de molt polèmic el 27 de gener, que actualment està bloquejat per la justícia. El primer text tancava temporalment les fronteres nord – americanes als ciutadans de set països de majoria musulmana.

L’anunci va tenir lloc ahir a la Casa Blanca, justament en una jornada en què s’havia convocat el Dia Sense Immigrants en protestar contra la política migratòria de Trump i que va provocar que algunes botigues i restaurants de les grans ciutats dels EUA tanquessin.

El migratori no va ser ahir l’únic front obert de l’inquilí de la Casa Blanca. La falta de confiança dels serveis secrets nord – americans estaria provocant que li amaguin informació, segons va revelar el diari The Wall Street Journal citant fonts anònimes dels serveis secrets, que temen que el mandatari pugui filtrar dades sensibles que posarien en risc la seguretat nacional. El rotatiu nord – americà informava que s’està privant Trump de detalls en la forma de treballar dels serveis secrets com ara els mètodes per conèixer detalls d’altres governs.

Aquest no és el primer cop que l’espionatge nord – americà es reserva continguts amb un president, però l’objectiu sempre ha estat mantenir la seguretat tot i que el secretisme actual neix de la desconfiança, i això empitjora la relació de Trump amb el servei d’intel·ligència. Aquesta setmana ha dimitit l’assessor de seguretat nacional de Trump, Michael Flynn, per haver amagat detalls de les seves converses amb l’ambaixador rus a Washington, Serguei Kisliak. En aquest sentit, el president va dir ahir que no era conscient que ningú del seu equip de campanya hagués telefonat a funcionaris russos.

Per acabar d’embolicar la troca, ahir va amenaçar a través de Twitter que tenia la intenció d’“atrapar” els responsables de les filtracions a la premsa, i en la posterior compareixença va especificar que havia demanat al Departament de Justícia que investigués les filtracions. També va denunciar que “molts periodistes no diuen la veritat” i el “to d’odi” cap a ell.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)