Àustria rep 3.650 refugiats de pas cap a Alemanya i Hongria, 1.800

Avui, , 01-09-2015

Hongria ha informat aquest dimarts que uns 1.800 refugiats han arribat al país en les últimes 24 hores, mentre que la veïna Àustria ha registrat aquest dilluns 3.650 refugiats de pas per la república alpina de camí cap a Alemanya.

Segons un comunicat de la policia hongaresa, 380 dels refugiats que han entrat des de Sèrbia al país eren menors d’edat.

El nombre d’entrades a Hongria va ser inferior ahir dilluns que la mitjana de la setmana anterior, quan es van registrar entre 2.000 i 3.000 refugiats al dia.

Així mateix, a Àustria la policia ha informat aquest dimarts que ahir va registrar més refugiats que mai en les últimes setmanes en el seu camí cap a Alemanya, el principal destí dels immigrants.

Dilluns es van veure escenes dramàtiques a l’estació de trens de Budapest Keletei, on centenars de refugiats, en la seva majoria siris han aconseguit pujar a trens cap a Alemanya.

La policia hongaresa, que havia de controlar els passatgers, es va retirar al matí, permetent així la sortida massiva de refugiats en direcció a Àustria.

La policia austríaca ha estimat que més de 3.650 immigrants van passar només aquest dilluns per l’estació Oest de Viena de camí a Alemanya.

La majoria d’aquests refugiats van abandonar aquest mateix dia la capital austríaca per dirigir – se cap a Salzburg, prop de la frontera amb l’estat federat alemany de Baviera.

Només sis persones procedents de l’Afganistan han demanar asil polític a Àustria, mentre que la resta va preferir seguir en direcció a Alemanya, segons ha explicat u portaveu austríac a l’agència de notícies APA.

Uns 500 refugiats han passat la nit a l’estació de trens esperant poder pujar a un comboi a primera hora d’aquest matí.

Abans de la mitjanit d’aquest dilluns, han arribat diversos trens des de Budapest Keleti a l’estació de Viena, que han estar rebuts amb mostres d’alegria per centenars de persones.

Grups de voluntaris, entre ells desenes de traductors d’àrab, farsi i altres idiomes, han organitzat un comitè de benvinguda per als refugiats.

Els immigrants, visiblements cansats i espantats en un primer moment, han rebut menjar calent de Càritas Àustria, a més d’un lloc per descansar en les instal·lacions de l’estació.

El flux de refugiats procedents d’Hongria ha viscut un fort increment en els últims dies degut a la tanca que les autoritats hongareses han acabat de construir en la seva frontera amb Sèrbia.

Amb aquesta separació de 175 quilòmetres de longitud i 1,5 metres d’alçada, a la que seguirà en els pròxims tres mesos un mur de quatre metres d’alçada, Hongria pretén frenar l’onada de refugiats que arriben des del Pròxim Orient, a través de Turquia, Grècia, Macedònia i Sèrbia.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)