Quinze nens arriben ocults en camions al Regne Unit

La policia localitza al port de Harwick 68 immigrants. Quatre camioners, detinguts per tràfic de persones.

Avui, , 06-06-2015

El drama del tràfic d’éssers humans no només es concentra al Mediterrani, mar convertit en cementiri. En circumstàncies menys tràgiques, a primeres hores de la matinada d’ahir van ser descobertes seixanta – vuit persones amuntegades dins dels contenidors que transportaven quatre camions, i que es disposaven a sortir de les instal·lacions del port internacional de Harwick, a Essex, a una hora al nord – est de Londres, en direcció a la capital britànica.

Entre els immigrants hi havia quinze nens i dues dones embarassades. Set de les persones localitzades a dins dels vehicles van haver de requerir tractament hospitalari, tot i que no es tem per la vida de cap. Els immigrants provenien de l’Afganistan (35), la Xina (22), el Vietnam (10) i Rússia (1). La policia de fronteres del Regne Unit va procedir a la detenció dels quatre camioners polonesos, sota la sospita de tràfic de persones. Els immigrants havien arribat a bord de l’Stena Holland, un vaixell de càrrega i de passatgers combinat, que cobreix una línia regular entre Holanda i la Gran Bretanya. Harwich és un dels habituals ports d’entrada al Regne Unit d’immigrants sense papers.

El febrer de l’any passat, dos albanesos, Artur Doda, de 24 anys, i Leonard Isufaj, de 27 anys, van morir després de saltar d’un ferri al mar per intentar nedar els cinc – cents metres que els separaven de la riba, després d’haver estat deportats des de les mateixes instal·lacions de Harwick. Havien estat deportats cap a Holanda després d’haver arribat al Regne Unit amb tretze polissons més, també ocults al contenidor d’un camió dins d’un ferri de transport de càrrega.

L’episodi es va repetir l’agost de l’any passat, quan 35 immigrants van ser descoberts en un altre contenidor als molls de Tilbury, al mateix comtat d’Essex. Un dels polissons, provinent de l’Afganistan, va ser trobat mort.

El degoteig de casos com aquests no té aturador, per bé que les xifres de les persones amb què es trafica a través del mar del Nord cap a Gran Bretanya és mínima en comparació amb la immigració que intenta creuar el Mediterrani des del nord d’Àfrica.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)