Jean-Marie Le Pen anuncia la creació d'una nova “formació” política

El líder històric de la ultradreta francesa assegura que no serà un “partit” i no competirà amb el Front Nacional. La direcció del partit que ara lidera la seva filla el va suspendre provisionalment de militància per unes declaracions polèmiques sobre la II Guerra Mundial.

Avui, , 11-05-2015

El fundador del Front Nacional (FN) francès, Jean – Marie Le Pen, ha anunciat aquest dilluns que crearà una “formació” política que serveixi de “paracaigudes contra el desastre”. El veterà polític ultradretà, que està suspès de militància per una sèrie de declaracions polèmiques, ha matisat que no competirà contra el partit ara que lidera la seva filla Marine.

“No crearé un altre partit. Crearé una formació que no serà competidora del FN. Serà una mena de paracaigudes contra el desastre”, ha declarat en una entrevista a l’emissora Radio Courtoisie sense entrar en més detalls.

Això sí, el patriarca dels Le Pen, de 86 anys, ha avançat que aquesta “formació” integrarà “tots els indignats” amb la línia política del FN, que, segons ell, “són nombrosos”.

El líder històric de l’ultradreta francesa confia que la seva iniciativa contribueixi a restablir la línia seguida pel partit que va fundar “des de fa dècades”.

En aquest sentit, ha dirigit les seves crítiques contra els col·laboradors de la seva filla, més que no pas sobre ella. En concret, ha lamentat que Marini sigui “ostatge” de Florian Philippot, un “home de talent” que “ha sabut fer – se indispensable”.

De fet, no ha descartat votar per la seva filla en les eleccions presidencials de 2017 “si la seva línia és la del Front Nacional”.

Le Pen s’ha manifestat “trist” per la batalla interna desencadena al partit i ha assegurat que continuarà lluitant “mentre tingui força”.

L’actual directiva del FN va expulsar provisionalment Jean – Marie Le Pen del partit el passat 4 de maig en resposta a uns comentaris provocadors a la revista Rivarol en què va afirmar que les càmeres de gas són un “detall de la història” i que el mariscal Pétain, col·laboracionista dels nazis, “no va ser un traïdor”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)