Volen l'ingrés psiquiàtric de l'apunyalador

Reitera la confessió dels atacs a Lleida i el seu advocat diu que necessita tractament.

Avui, , 16-10-2014

Alejandro Ruiz, l’acusat d’apunyalar cinc vianants a Lleida el 22 de setembre, va reiterar ahir davant del jutge ser l’autor dels atacs i que volia fer mal, però va demanar perdó a les víctimes. El jove, de 21 anys, estudiant de medicina i amb antecedents neonazis, tindria alguna patologia mental que li provoca brots d’ira i per això el seu advocat, Jon Zabala, en va reclamar l’ingrés psiquiàtric, un examen exhaustiu i tractament. Zabala va confirmar que l’acusat es troba en una cel·la d’aïllament per agressions a un altre intern de la presó i que això demostra que no està rebent cap tractament i el atacs es poden repetir.

Després de la detenció ja se’l va examinar i es va descartar l’ingrés, però l’informe d’aquesta revisió afirma, segons l’advocat, que cal un examen més exhaustiu. L’advocat, per estratègia o per la singularitat dels fets, centra la seva defensa en aquests brots psicòtics. El jutge, però, ha reclamat informes sobre les activitats neonazis d’Alejandro Ruiz i dels seus antecedents a Logronyo, així com la seva pertinença a una organització feixista i racista.

La declaració d’ahir és la primera davant del jutge que intrueix el cas i una de les primeres junt amb la roda de reconeixement en què dues víctimes i sis testimonis dels fets van identificar sense cap dubte l’acusat, segons els advocats, tot i que el jove havia canviat una mica d’aspecte pel fet d’haver – se deixat perilla i haver – se tallat els cabells.

Els lletrats de les acusacions també van manifestar que les víctimes tenen seqüeles. El pakistanès de 60 anys encara es troba a la Vall d’Hebron i sembla que perdrà mobilitat, atès que la ganivetada li va afectar la medul·la. La dona algeriana també té dolors i molta por. A més, els seus fills, que van presenciar l’atac, reben tractament psicològic pel trauma generat.

El jutge ha demanat diverses diligències més a pèrits i policies i en funció d’aquests informes i de les declaracions decidirà els pròxims dies els càrrecs pels quals imputa, finalment, Alejandro Ruiz.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)