Uns 200 immigrants intenten saltar la tanca de Melilla per segona vegada en 24 hores

La Guàrdia Civil manté tallat el trànsit per la carretera fins al pas fronterer de Farhana. En el que va d'octubre s'han registrat quatre intents de salt pel perímetre fronterer.

Avui, , 15-10-2014

Uns 200 immigrants han intentat saltar la tanca fronterera entre Melilla i el Marroc la matinada d’aquest dimecres per segona vegada en 24 hores. La meitat ha quedat a la zona intermèdia entre les dues filats , segons han informat fonts policials. Un ampli dispositiu de seguretat a banda i banda de la tanca ha impedit l’entrada dels immigrants , registrada a la zona de Villa Pilar , prop de l’aeroport de Melilla , al voltant de les 6.30 hores.

La pressió migratòria, segons les fonts, ha estat una constant durant tota la matinada i l’helicòpter de la Guàrdia Civil ha sobrevolat el perímetre de la tanca que separa la ciutat autònoma del Marroc. Diverses patrulles de la comandància de la Guàrdia Civil de Melilla i dels Grups de Reserva i Seguretat (GRS) han intervingut per frenar l’accés irregular a Melilla, mentre que a l’altre costat de la tanca també s’ha produït un fort desplegament de les forces auxiliars marroquines, que tenien activades les seves sirenes.

La Guàrdia Civil ha mantingut tallat el trànsit per la carretera de circumval fins al pas fronterer de Farhana, un tram d’aproximadament dos quilòmetres.

El Centre d’Estada Temporal d’ Immigrants (CETI ) es mantenia tranquil i sense cap nova entrada aquesta nit, si bé a la porta hi havia un grup de subsaharians que esperava despert des de les sis del matí amb certa expectació per si arribava algú.

El d’aquest dimecres és el segon intent d’entrada en 24 hores, després que dimarts un centenar de persones tractés de saltar el perímetre entre el pas fronterer de Beni – Enzar i el dic sud i deu ho aconseguissin. En el que va d’octubre s’han registrat quatre intents de salt pel perímetre fronterer i un per mar.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)