Un de cada cinc forans de Girona és hondureny

Ara n'hi ha més de 3.700 i és la primera població des del gener del 2012. La capital gironina té més de 20.900 immigrats i suposen un 21,5% del total.

Avui, , 02-09-2014

Un de cada cinc residents estrangers a la ciutat de Girona prové d’Hondures. La comunitat hondurenya és la més nombrosa a la capital gironina des de principis de l’any 2012, quan per primer cop van superar els immigrats empadronats provinents del Marroc. Des d’aquell moment, la població hondurenya que resideix a Girona ha anat a l’alça i actualment ja hi ha 3.725 persones provinents d’aquest país llatinoamericà i s’han consolidat com la primera comunitat estrangera de la capital. Això s’ha produït perquè la població marroquina, que tradicionalment era la més nombrosa a la ciutat, s’ha anat reduint en els últims anys. Així, mentre que a principis del 2012 el nombre d’empadronats a Girona originaris del Marroc superava els 3.500, ara la població s’ha reduït per sota dels 3.400. Tot i això, el pes de la població marroquina entre els estrangers és important i representa el 16,6% del total.

La tercera comunitat estrangera en nombre a la capital gironina és la romanesa, que es manté força estable al llarg d’aquest any amb 1.440 persones originàries d’aquest país, quantitat que suposa més d’un 7% de la població. La població procedent de l’Argentina és la quarta en el rànquing de comunitats immigrades a Girona i els 839 ciutadans provinents d’aquest país suposen pràcticament el 4% de la població forana. En la cinquena plaça de les comunitats estrangeres de la ciutat de Girona hi ha la població xinesa, que amb 677 empadronats suposa un 3,23% del total dels estrangers que hi ha a Girona. Una dada molt similar a la d’un altre país llatinoamericà, l’Equador, que registra 667 empadronats a la ciutat.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)