Pedagogia antifeixista als carrers del centre d'Olot

Un centenar de representants de partits polítics i d'entitats i particulars es manifesten contra el feixisme. És la reacció a l'acte falangista que s'hi havia de fer i que finalment es va desconvocar.

Avui, 14-07-2013

Un centenar de persones es van manifestar ahir al matí pel centre d’Olot contra el feixisme, convocats per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. En concret, es van concentrar davant de Sant Esteve, on es va llegir un manifest, i, després, encapçalats per una pancarta en què es podia llegir: “Per la llibertat, la convivència i la democràcia #FeixismeMaiMés”, van anar fins a la plaça del Carme i es van tornar a concentrar davant de l’església, on s’havia d’haver fet una missa pels morts franquistes de la Guerra Civil.

Durant la lectura del manifest, es va remarcar que “el feixisme és un problema sociològic que cal combatre des de l’arrel fent una tasca pedagògica i de conscienciació i que cal denunciar quan sigui necessari”. També es va alertar que és ben present a la societat i es van citar exemples, com ara l’homenatge de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, a la divisió Azul o el discurs feixista difós de forma populista per alguns grups polítics en el context actual de crisi. Finalment, la lectura del manifest es va cloure demanant un discurs antifeixista fruit del diàleg, del consens i de la pluralitat.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)