Albiol ajuda els musulmans a trobar oratori

El govern del PP facilita als pakistanesos una llista de naus privades de lloguer Són a la zona industrial

Avui, badalona - Sara Muñoz, 17-03-2012

El govern de Badalona del Partit Popular ha passat de fixar un ultimàtum als pakistanesos de la zona sud de la ciutat perquè abandonin la plaça pública on resen els divendres a facilitar-los una llista amb naus privades de la ciutat on la comunitat musulmana podria habilitar un oratori. Dijous a la tarda, el regidor delegat als barris de Sant Roc i Artigues, David Gómez, va lliurar personalment la relació de naus als representants de la comunitat pakistanesa.

Tots els espais, segons ha confirmat Gómez, estan situats als polígons industrials de la zona sud. “La selecció no respon a una voluntat d’enviar-los a una zona industrial, sinó que és l’única manera de trobar una nau amb un mínim de 500 m², com pretén la comunitat pakistanesa”. L’executiu local ha fet l’esforç previ de trucar a cadascuna d’aquestes cinc o sis propietats. La llista s’acompanya del preu mensual del lloguer.

David Gómez reitera la voluntat del govern de Garcia Albiol de col·laborar amb els musulmans de la zona sud perquè trobin un espai al més aviat possible, però no nega que al darrere d’aquest esforç també hi ha la intenció de buidar com més aviat millor la plaça Camarón de la Isla, on es fan les oracions cada divendres al migdia. “Està clar que aquella situació no es pot eternitzar, per això instem la comunitat pakistanesa a buscar una solució amb celeritat”, sosté.

El regidor del PP detecta “voluntat de marxar” per part dels fidels, però ara reclama que aquesta voluntat “es materialitzi”.

El representant de Camí de la Pau, Muhammad Iqbal, és una de les persones que dijous es va reunir amb el regidor del PP. Valora positivament l’esforç de buscar naus que ha fet l’executiu local però matisa que els preus de totes aquestes instal·lacions “són a priori excessius”. Hi ha propietaris que demanen fins a 6.000 euros mensuals. En tot cas, la comunitat musulmana també està estudiant altres espais.

Muhammad Iqbal recorda que la comunitat musulmana ja va situar fa mesos una altra proposta sobre la taula: s’ofereix a sufragar el cobriment de la pista esportiva de la plaça Camarón de la Isla, a canvi que sigui utilitzada per tots els col·lectius de la zona. Òbviament, la proposta inclou mantenir les oracions dels divendres.

El PP mai no ha mostrat interès per aquesta possibilitat.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)