La immigració enfronta Hollande amb Sarkozy

El candidat socialista a l'Elisi carrega contra la proposta electoral del seu principal rival de reduir a la meitat l'entrada d'estrangers El president considera que “hi ha massa forasters a França”

Avui, , 08-03-2012

El candidat socialista a les eleccions presidencials franceses, François Hollande, va carregar ahir contra el seu principal rival, Nicolas Sarkozy, per haver afirmat que “hi ha massa estrangers a França” i haver proposat reduir a la meitat l’entrada d’immigrants al país i situar-la en 100.000 persones l’any.

Sarkozy va plantejar aquesta proposta dimarts al vespre en un programa a la televisió France 2, durant el qual va anunciar també que, si és reelegit, endurirà les condicions perquè els estrangers puguin cobrar ajudes socials. Així, per l’encara cap d’estat, els immigrants hauran d’acreditar almenys deu anys de residència a França –contra els cinc actuals– per poder beneficiar-se d’una pensió no contributiva o de l’RSA, un subsidi mínim que es cobra a canvi de buscar feina. Sarkozy es va comprometre a mantenir la cobertura sanitària universal a tots els estrangers, incloent-hi els sense papers.

Hollande va replicar ahir al seu rival indicant que, dels 180.000 immigrants legals que cada any van a viure a França, la meitat són estudiants, un col·lectiu necessari, hi va afegir, per cobrir llocs de treball qualificats que fan més competitiva l’economia. També va criticar els plans de Sarkozy de dificultar l’entrada d’estrangers que s’hagin casat amb francesos.

L’aspirant socialista a l’Elisi no va ser l’únic a atacar Sarkozy. L’eurodiputat ecologista francès Daniel Cohn-Bendit, de nacionalitat alemanya, va dir que l’actitud del president és “perillosa”, ja que, en temps de crisi, “la gent està angoixada i busca caps de turc”. “Un president responsable no té dret a dir que hi ha massa gent”, va afegir Cohn-Bendit, que es va sentir personalment al·ludit pel comentari.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)