Els immigrants hauran de cursar 90 hores de català pel certificat d'acollida

Per obtenir la certificació també hauran de fer 30 hores de coneixement de l'entorn i orientació laboral El govern desplegarà la llei aprovada el 2010

Avui, , 07-03-2012

Els immigrants residents a Catalunya que superin un curs de 90 hores de català, un segon curs de 15 hores de coneixement de l’entorn i un tercer, de també 15 hores, d’orientació laboral i estrangeria rebran un certificat de primera acollida.

El document, que serà “simbòlic”, servirà com a base per obtenir els informes d’integració necessaris per als processos d’estrangeria, com per exemple el d’arrelament, segons va avançar ahir el director general d’Immigració, Xavier Bosch. Bosch va explicar al Parlament que el govern iniciarà les pròximes setmanes el desplegament de la llei d’acollida aprovada en la legislatura anterior, amb els vots del tripartit i CiU. Segons el mateix director general, aquesta formació no s’oferirà només a aquells que arribin a partir de l’aprovació del reglament, sinó que s’hi podran acollir tots els estrangers que viuen a Catalunya de fa, com a màxim, cinc anys: “D’aquesta manera es pretén establir una formació i uns criteris homogenis i que serveixi per incentivar la formació i el coneixement de la realitat de Catalunya.”

En funció de les previsions pressupostàries, que ja han tingut en compte el moment de crisi que vivim actualment, Immigració preveu desplegar la llei en 24 municipis i vuit consells comarcals on durant aquest 2012 hi haurà servei d’acollida. El 2013 serà el moment de “consolidar i avaluar” el funcionament del servei, per tal d’ampliar-lo a 28 municipis més el 2014. Bosch va afirmar ahir que l’objectiu és que el 2015 l’acollida estigui establerta a la totalitat del territori.
LA XIFRA
24
municipis
i 8 consells comarcals tindran servei d’acollida aquest any 2012. El 2015 ja estarà implantat a tot arreu.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)