CDC situa a Santa Coloma el seu projecte d'immigració

Escull la ciutat, amb un elevat índex de nouvinguts, per instal·lar-hi la Fundació Nous Catalans, que presidirà Àngel Colom El seu repte és integrar “el màxim” d'immigrants arribats a Catalunya

Avui, , 15-11-2011

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha triat Santa Coloma de Gramenet per situar el seu projecte nacional en l’àrea d’immigració. Una elecció poc casual, tenint en compte la diversitat cultural de Santa Coloma –amb un índex d’immigració d’un 25% el 2010 i on conviuen més de cent nacionalitats diferents– i la composició política de la ciutat, on els socialistes tenen encara un pes important. Conscient del repte, CDC està adequant un local al centre de la ciutat per obrir-hi en breu la seu nacional de la Fundació Nous Catalans, organisme que presidirà Àngel Colom –actual responsable del secretariat d’immigració de CDC– i que tindrà l’empresari colomenc i militant de CDC, Pere Gran, com a gerent.

La fundació, que absorbirà el projecte desenvolupat en els últims anys per Convergència Democràtica en l’àmbit de la immigració, serà una nova “centralitat catalanista” a l’àrea del Besòs i, en concret, als municipis de Santa Coloma, Badalona i Sant Adrià. “Volem convertir la ciutat en un referent del nou catalanisme”, explica Èric Bertran, subdirector de la fundació. L’objectiu dels impulsors és aconseguir “l’encaix econòmic, social, cultural, lingüístic i nacional del màxim percentatge possible del milió i mig d’immigrants d’arreu del món que han arribat a Catalunya en els darrers dotze anys perquè esdevinguin nous catalans”.

A principi d’any

El local que ha llogat CDC és al número 22 del carrer Pompeu Fabra, seu de l’antic centre cívic del Riu Sud. Encara està en obres, però es calcula que podria obrir a principi de l’any vinent. L’espai està distribuït en dues plantes: a la primera hi haurà l’auditori, que serà el centre social de la fundació, i a la planta baixa, els despatxos de la direcció i dels projectes permanents (Espai Latino, Nous Catalans, Joves, Moviment Afrocatalà, Directoris d’Àsia, Espai Catalanomarroquí, Casa Europa…), un centre de comunicació i un gabinet jurídic especialitzat en estrangeria. Fonts properes a CDC indiquen que ja hi hauria unes trenta associacions de nouvinguts interessades a instal·lar-se a la nova seu.

Al local també hi haurà l’oficina parlamentària de CiU del Besòs, que dirigirà el diputat de la zona i regidor de Badalona, Ferran Falcó.

LA XIFRA
25%
és l’índex d’immigració, a data de desembre del 2010, que té Santa Coloma de Gramenet.
LA FRASE
Volem convertir
la ciutat en referent del nou catalanisme, aprofitant la seva pluralitat

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)