La meitat del comerç d'estrangers de Lleida és asiàtic

Segons un estudi de la Paeria i la UdL, tot i que la població xinesa només suposa el 6% a la ciutat

Avui, Joan Tort, 26-10-2011

La meitat de les botigues de Lleida regentades per estrangers són d’asiàtics, tot i que aquest col·lectiu només representa el 6% de la població immigrant de Lleida, segons constata un estudi de la Paeria i la Universitat de Lleida. Aquests establiments es dediquen a la restauració i a l’equipament personal (roba i calçat) i en els darrers anys s’han reduït els basars d’asiàtics en favor de comerços de roba, segons el tinent d’alcalde Rafel Peris. La seva ubicació també és heterogènia a tota la ciutat.

El segon col·lectiu estranger amb més botigues és el magrebí, amb un 25,5%, un percentatge similar a la població d’aquest origen a Lleida. Aquests, però, obren en barris amb més concentració de població magrebina i la seva oferta també va més adreçada a aquest col·lectiu. Destaquen els originaris dels països de l’Est, que només representen el 0,5% del comerç immigrant, tot i ser els estrangers amb més presència a la ciutat (27%).

També destaca que el 65% d’aquestes botigues s’han obert en els darrers quatre anys i que el 53% dels titulars són emprenedors i treballadors únics. El barri amb més estrangers és el centre històric (16%), però la concentració més gran de botigues d’immigrants (39%) és al de Príncep de Viana.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)