Roses vol canviar la llei contra el ‘top manta'

Avui, M.Vicente, 26-10-2011

L’equip de govern de Roses presentarà una moció al proper ple municipal per reclamar als poders legislatiu, executiu i judicial que es canviï la legislació en matèria de venda ambulant il·legal. “La intenció és promoure el canvi legislatiu necessari per assolir l’eradicació d’aquesta activitat il·legal i actuar de manera efectiva contra el frau fiscal i la competència deslleial que ocasiona”, ha dit el govern municipal.

Entre el que demana la moció hi ha la lluita contra el frau fiscal, garantir la competència lleial al sector comercial, protegir la imatge dels municipis, sobretot els turístics, i mantenir l’autoritat dels municipis quant a l’aplicació de les seves competències.

L’equip de govern de Roses vol trobar una solució definitiva a la venda ambulant il·legal, una activitat que considera delictiva a tots els efectes, ja que promou el frau fiscal, la competència deslleial, la venda de productes falsificats i la inseguretat ciutadana. A més, resulta un atemptat al principi d’autoritat, a la convivència i a la cohesió social, i afavoreix l’explotació laboral i el foment de les xarxes que exploten persones en situació irregular.La moció s’ha presentat a proposta de l’alcalde, Carles Pàramo, i serà debatuda en el ple del proper dilluns. En cas de ser aprovada, la petició es farà arribar al Congrés, al Senat, al Parlament, als ministeri i conselleria d’Interior, a les entitats municipalistes i als cossos de seguretat.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)