Albiol es manté ferm en els atacs contra els immigrants

L'alcalde de Badalona va declarar al jutjat com a imputat per un presumpte delicte d'incitació a l'odi racial En sortir del jutjat va tornar a acusar els romanesos d'ètnia gitana de crear inseguretat

Avui, Badalona - Jordi Gonzalo, 08-09-2011

Xavier Garcia Albiol continua ferm en la seva doctrina pel que fa a vincular incivisme i immigració. No només no fa cap pas enrere, sinó que ahir, just després de sortir de declarar dels jutjats de Badalona, va tornar a assenyalar els romanesos d’ètnia gitana com a generadors d’inseguretat. Albiol se sent més fort que mai, ara que és alcalde i que el seu partit li dóna suport incondicional.

L’alcalde de Badalona va declarar davant la magistrada del jutjat d’instrucció número 2 de Badalona, imputat per un presumpte delicte d’incitació a l’odi racial per uns díptics repartits l’abril de l’any passat en què es vinculava immigració amb incivisme i inseguretat, i en què es veia una fotografia amb un cartell on es podia llegir: “No volem romanesos”. Lluny de rectificar, Albiol –molt més tranquil que quan, a l’octubre, va anar a declarar davant del fiscal contra delictes d’odi i discriminació racial– es va mostrar desafiador i va assegurar que els ciutadans han de tenir clar que ni callarà ni el “faran callar”.

Albiol va explicar que hi ha veïns que viuen “literalment amargats per culpa del comportament incívic d’una sèrie d’individus” i va tornar a apuntar directament al col·lectiu de romanesos gitanos. “Una part important de la inseguretat l’estan creant individus que són gitanos romanesos”, va afirmar l’alcalde, que va assegurar tenir “dades objectives” per fer aquesta afirmació: “Com que és una dada objectiva, jo no callaré, i no deixaré oblidats en un racó uns veïns que ho estan passant malament”, va concloure.

L’arribada de Garcia Albiol als jutjats de Badalona va ser la millor imatge del suport que rep del seu partit. Va fer acte de presència caminant, acompanyat d’Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PP de Catalunya. A la porta, besamans de tot el govern local, els deu regidors que formen l’equip d’Albiol. Tots ells van estar dins els jutjats durant l’hora i mitja de declaració, excepte Sánchez-Camacho, que va haver de marxar al Senat i que va ser substituïda per Jordi Cornet, secretari general del PPC.

Suport de Camacho

Sánchez-Camacho abans de marxar va tenir temps per expressar públicament el suport al seu company de files i mostrar-se “confiada” en la justícia. Va tenir paraules dures contra la causa oberta al líder del PP a Badalona, que va qualificar de “denúncia política contra Xavi Garcia Albiol i contra el PP de Catalunya”.

La querella va ser presentada per SOS Racisme i la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya. La primera entitat ha qualificat d’“irresponsabilitat com a càrrec públic”, l’actitud d’Albiol que s’està investigant.

Ara serà la magistrada del jutjat d’instrucció número 2 de Badalona la que haurà de decidir si cal arxivar el cas o bé seguir amb les diligències. És la mateixa jutgessa que ja havia arxivat el cas contra Albiol, però l’Audiència de Barcelona va obligar a reobrir-lo. També és la mateixa jutgessa que el febrer de l’any passat va dictar una sentència pionera a l’Estat: expulsava de Badalona una quinzena de persones d’origen romanès i ètnia gitana que acumulaven 200 antecedents penals. La van fer rectificar.
LA XIFRA
3

anys de presó
és el màxim que fixa l’article 510 del Codi Penal pel delicte de discriminació i odi racial
És una denúncia política contra Xavi Garcia Albiol i contra el Partit Popular
de Catalunya

Alícia Sánchez-Camacho
Presidenta del PP Catalunya
No pararé de lluitar de forma contundent en contra d’aquells que han vingut
a crear problemes

Xavier Garcia Albiol
Alcalde de Badalona

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)