Investiguen la mort d'un home que va caure d'un segon pis a Salt

La dona de la víctima apunta la hipòtesi que uns lladres li volguessin robar els diners de la pensió, i en la discussió, caigués daltabaix No descarten una mort accidental

Avui, salt - G. Pladeveya / Ò. Pinilla, 07-09-2011

La policia està investigant les circumstàncies de la mort de Rachid Bouslama, un veí de Salt de 35 anys i de nacionalitat algeriana, el cadàver del qual va ser trobat diumenge al pati interior de l’edifici número 2 de la plaça Catalunya. La seva esposa, Ana Maria Fornons Martín, va explicar ahir a aquest diari que alguns veïns del barri li han assegurat que dissabte a la nit van presenciar com la víctima entrava al bloc acompanyat d’un home gran, d’origen marroquí, que camina amb l’ajuda d’una crossa. “Abans que tots dos marxessin, el meu marit estava assegut a la plaça, on li agradava passar-hi les tardes perquè es trobava amb compatriotes de la comunitat musulmana. Com que patia esquizofrènia, però, de sobte es va començar a posar molt nerviós i el seu conegut li va proposar que pugés al pis on vivia perquè l’altra gent no el veiés en aquell estat”.

També segons Fornons, durant la matinada de dissabte a diumenge, diversos residents del bloc van sentir com uns individus van rebentar la porta de l’habitatge 2º 3ª, que és on estava en aquells moments Bouslama. “Després hi va haver una discussió. Potser el volien robar perquè aquell dia havia cobrat la pensió de 420 euros i, quan va aparèixer mort, només en duia 320. De fet, el mes passat el van atracar i li van prendre la cartera en un carrer de Salt i no m’ho va dir fins al cap de 3 dies, ja que li feia vergonya no haver-ho pogut impedir perquè estava molt dèbil per la malaltia i les pastilles que es prenia”.

La dona ha recopilat aquesta informació pel seu compte perquè denuncia que els Mossos d’Esquadra per ara no li han aclarit com va poder caure la seva parella daltabaix del balcó. “Només reclamo que s’esclareixi el cas i saber si alguna persona el va tirar o si va patir una caiguda accidental. El que estic convençuda és que no es va treure la vida. L’únic testimoni hauria pogut ser l’home gran amb qui va marxar però, com que és toxicòman, m’ha insistit que quan es va produir la tragèdia ell no hi era perquè va sortir a buscar estupefaents”. També es queixa, a més, que la policia no li va notificar el succés fins diumenge a les quatre de la tarda i que, inicialment, “els agents van precintar un pis equivocat”.

Veïns de l’edifici consultats ahir per aquest diari, en canvi, van afirmar que no van sentir cap baralla i van afegir que al domicili per on es va precipitar la víctima feia temps que hi havia la porta oberta i que era freqüentat per ocupes. Sense excepció, però, també reclamaven que es desvetllés què li va succeir a la víctima i qualificaven els fets com un “misteri”.

Bouslama va ser trobat estirat a terra, de panxa enlaire, i amb un paquet de tabac al costat. Una de les hipòtesis, doncs, seria que hagués sortit a fumar al balcó i, degut a l’afectació que li produïen la gran quantitat de pastilles que es prenia, caigués accidentalment. Diumenge a les nou del matí, els Mossos es van dirigir en una carnisseria marroquina que hi ha als baixos de l’edifici del costat perquè a l’establiment hi ha una porta que dóna al pati interior. Els amos del negoci van proposar a la policia que truquessin al propietari d’un garatge que també hi comunica per emportar-se el cos, però no el van localitzar, i al final van treure el cadàver per la botiga. Amb tot, l’Associació Musulmana de Tarragona s’ha fet càrrec de pagar la repatriació de l’home, que serà enterrat al seu país la setmana vinent.
LA DATA
4.9.2011
De matinada,
la víctima va caure del balcó del pis 2n 2a de l’edifici situat al número 2 de la plaça Catalunya.
LA XIFRA
35
Anys tenia l’home.
Feia un temps que s’havia instal·lat a Salt, on havia llogat una habitació a una família algeriana.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)