SALVADOR LERMA REGIDOR DEL DISTRICTE IV: LA SALUT I LLEFIÀ

“Ara, Llefià i la Salut seran tranquils”

“Si he d'alçar la veu i trencar-me la cara pel barri, ho faré” “La pressió que fem s'està notant. El PP, a Badalona, es notarà”

Avui, badalona - Jose G. Navarro, 26-07-2011

Sempre vinculat a Artigues, com és que dirigirà Llefià i la Salut?

Allà sóc molt conegut. He fet molt pel poble gitano i tenia por que, si m’hi quedava, em demanessin, ara com a càrrec municipal, l’ajut personal que m’han demanat i que he prestat en aquest temps. Ara, com a regidor de govern, gestiono recursos de tothom. A més, preferia conèixer un districte nou, tot i saber que serà tan o més problemàtic.

És un districte densament poblat i complex. L’ajudaran Julia Sánchez i Carlos Pérez.

Tots tres hem visitat molts llocs, entitats i domicilis particulars on la gent es queixa de problemes de convivència. Arreu hem rebut el suport de tothom. Sánchez controla molt la Salut. Ell coneix perfectament Llefià, fet pel qual l’hem escollit, independentment de la seva vinculació política anterior. Tots tres actuarem de manera diversa i coordinada. Si hem de sortir al carrer, ho farem. I, si ens hem de seure als despatxos hores i hores, també ho farem.

Se’l veurà i se’l sentirà més que abans, ara que està en el govern?

No m’agrada el protagonisme. Ara bé, si ara he d’alçar la veu i trencar-me la cara pel barri, en el bon sentit de la paraula, ho faré.

De què li serviran els quatre anys a l’oposició?

De molt. He estat al costat de Miguel Jurado, un home que en sap i al qual jo he ajudat també amb la meva coneixença d’alguns barris.

Llefià i la Salut són zones on, a l’oposició, el PP ha fet un discurs incendiari, atiant la confrontació veïnal i parlant d’immigració i convivència. Persistirà aquesta actitud?

Canviarà, per bé. La gent s’ha adonat que la ciutat necessitava un canvi. No es guanya per casualitat en 28 barris de la ciutat. Això ha passat perquè s’ha treballat el barri i s’ha trepitjat cada dia. Amb el nou govern, aquests barris seran tranquils. Potser el primer any serà més complicat, però després, el PP es notarà a Badalona.

En quin sentit?

En tots, perquè farem les coses bé. A Llefià i la Salut controlarem les moltes persones que no han vingut al barri a treballar, sinó a malviure i a complicar la vida als altres veïns. La pressió policial que estem aplicant ja es nota. S’estan vigilant els punts on persones de diferents nacionalitats es reuneixen, que són focus de problemes perquè s’hi cometen robatoris, i també per la venda de drogues, el mercadeig de ferralla, etc.

Sempre reben els mateixos, els immigrants…

També tenim la desgràcia dels veïns, autòctons i no estrangers, que lloguen locals o magatzems com a habitatges, tot i que aquests no tinguin les condicions per viure-hi. El que cobren als immigrants pels lloguers és abusiu.

Solucionant tot això s’acabarien els problemes en aquests barris?

Tots no, però sí la meitat. A partir del setembre, amb els agents de la Guàrdia Urbana al carrer, Badalona millorarà un 80%. La gent vol policia al carrer.

L’alcalde i la resta del govern li han traslladat la voluntat que el seu sigui un districte prioritari?

I tant. I serà si treballem bé la zona, preocupats pel dia a dia i no per les eleccions d’aquí a quatre anys. Nosaltres, les eleccions, les tindrem cada dia.

Compliran totes les promeses? Una reducció dràstica del nombre de pisos sobreocupats, per exemple?

Es farà, tot i que eliminar-los del tot serà impossible.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)