immigració

La mesquita que es vol fer a Salt té garantida la llicència

Un certificat emès per l'anterior govern garanteix el futur del projecte si es presenta com a molt tard al setembre Torramadé no avança quina postura prendrà l'ajuntament si el termini s'esgota

Avui, salt - Jordi Nadal, 20-07-2011

La llicència per a usos religiosos del terreny adquirit al març per les associacions Al-Hilal i Magribins per la Pau està garantida si el projecte de construcció de la mesquita es presenta com a molt tard al setembre. Aquesta és la conseqüència més immediata que pot tenir el certificat de competència urbanística que l’antic govern de Salt, format per PSC i ERC, va emetre per a les dues entitats saltenques. El certificat té una validesa de sis mesos i caduca al setembre. El nou govern municipal assegura que si les entitats presenten un projecte dins d’aquest termini no se’ls podrà denegar el permís. No seria possible fer-ho encara que es canviés el planejament urbanístic, perquè prevaldria per damunt de la modificació del planejament el certificat emès prèviament pel consistori. El terreny fa uns nou-cents metres quadrats.

L’alcalde, Jaume Torramadé, no vol entrar a valorar quina postura prendrà el seu govern en cas que el certificat caduqui sense que els propietaris del terreny hagin presentat cap projecte constructiu. Torramadé assegura que fa pocs dies que han trobat aquest certificat i s’han assabentat de la compra del terreny per part de les dues associacions islàmiques saltenques. Afegeix que encara no han tingut temps d’estudiar-ho en profunditat.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)