Dos grups islàmics faran una gran mesquita a Salt

Al-Hilal i Magribins per la Pau van comprar al març un terreny al polígon de Torremirona per fer-hi un centre de culte Pineda retreu a Torramadé que hagi proposat “repartir” els immigrants

Avui, salt - Jordi Nadal, 19-07-2011

Dues associacions islàmiques de Salt, Al-Hilal i Magribins per la Pau, van comprar el mes de març un terreny al polígon Torremirona de Salt amb la finalitat de construir-hi una gran mesquita. L’alcalde de Salt, Jaume Torramadé, ho va dir ahir durant el ple en resposta a una pregunta de l’exalcaldessa Iolanda Pineda sobre les llicències que el seu govern havia concedit els últims quatre anys per fer centres de culte a Salt. La tinenta d’alcalde Rosa Pòrtulas va dir que dues. Pineda va respondre que no eren centres de culte sinó culturals. Torramadé va replicar que “li pot posar el nom que vulgui, però vostè sap que la finalitat no és cap altra que la religiosa”. Pineda, que durant la campanya va desmentir que hagués concedit una llicència per fer una macromesquita a Salt, no va negar la compra del terreny per part de les associacions magribines. Va dir, a més, que l’objectiu del seu govern va ser, en compliment de la llei, desplaçar els usos religiosos a fora del nucli urbà, i que Torremirona li semblava un bon lloc. La portaveu socialista va suggerir que els mateixos musulmans poden preferir tancar mesquites de dins del municipi per tenir un espai més adequat al polígon, i va recriminar a l’alcalde les seves declaracions de la setmana passada en que, segons l’alcaldessa, Torramadé plantejava solucions no viables a l’alta concentració d’immigrants a Salt. L’alcalde va fer un llarg discurs en què va exposar el que assegura que va dir i va negar que proposés repartir la gent, sinó buscar solucions “per millorar la vida de tots, dels uns i dels altres”. Pineda li va preguntar quines polítiques pensava aplicar per aconseguir-ho. L’alcalde sense voler entrar en detalls, va dir que totes les seves polítiques “aniran encaminades a retrobar l’equilibri”.
El PSC torna a reivindicar el pla ARU

La regidora socialista Iolanda Pineda va recriminar al govern que hagi descartat el pla de renovació urbana com a fórmula per millorar el sector centre de Salt i que des del seu punt de vista és la resposta més efectiva a les problemàtiques del barri. Torramadé li va contestar que el consistori no pot aportar els 18 milions d’euros que els socialistes van dir que hi posaria quan es va signar el conveni, i que Salt encara espera que arribi la part que l’Estat i la Generalitat havien d’aportar el 2010 i el 2011.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)