Immigració

Un 40% dels ciutadans no volen immigrats si estan a l'atur

Un estudi detecta un increment del recel amb els estrangers Els experts atribueixen la tendència a la crisi

Avui, madrid - Redacció, 16-07-2011

Quatre de cada deu ciutadans són partidaris de fer fora els immigrats que estiguin sense feina des de fa molt de temps, mentre que un 80 per cent pensen que hi ha un nombre “excessiu” o “elevat” d’estrangers residint a l’Estat espanyol. Les xifres surten d’un informe encarregat per l’Observatori Espanyol del Racisme i la Xenofòbia, integrat en el Ministeri de Treball i Immigració, analitzant unes dades recollides pel CIS a finals del 2009.

Les dades confirmen la tendència ja identificada el 2008 i, en aquest sentit, creix el convenciment que els forasters reben un tracte de favor de l’administració en tot l’àmbit de les ajudes socials, sobretot les escolars. També creix el convenciment que els immigrats reben més del que aporten.

Un dels fets preocupants que es desprenen de l’estudi és que ha crescut l’acceptació al fet que una alumna sigui expulsada de l’escola on estudia perquè porti el vel. També retrocedeix l’acceptació que els immigrats puguin mantenir la seva cultura en el país de destinació.

Els autors de l’estudi atribueixen aquests resultats a l’impacte de la crisi econòmica. En aquest sentit, destaca la dada que diu que un 39% dels ciutadans consideren “bastant acceptable” que es prefereixi contractar un ciutadà de l’Estat abans que un d’estranger.

La percepció dels immigrats varia segons la posició social i econòmica dels ciutadans. Aquells que estan més ben situats en tenen una millor opinió.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)