Rigau aposta per un terç d'immigrants per aula

La consellera d'Ensenyament creu que si se supera aquesta ràtio s'haurien d'adoptar “estratègies especials” Autoritza a cinc centres fer jornada intensiva com a experiència pilot

Avui, ACN, 14-07-2011

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat aquest dimecres que el percentatge adequat d’alumnes immigrants en una escola és d’una tercera part del total. Si és superior, opina la consellera, s’haurien de dotar els centres d’estratègies especials. “Crec que allà on es pugui, un terç de la classe seria l’ideal. A partir d’aquí, estratègies especials”, ha declarat Rigau en una entrevista a Catalunya Ràdio.

El Departament d’Ensenyament estudia quins percentatges concrets d’alumnes nouvinguts hi ha d’haver als centres educatius per establir els recursos que li cal a cada escola per atendre’ls.

D’altra banda, la titular d’Ensenyament ha autoritzat cinc centres a fer jornada continuada el curs vinent com a experiència pilot. En aquests casos, les classes es faran durant el matí i s’acabaran a les dues, abans de dinar.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)