El Museu d'Història de la Immigració creix amb un nou espai visitable al jardí

Quatre són els àmbits que repassen les diferents etapes per les quals passa un migrant El museu confia que es faci l'edifici per acollir exposicions permanents

Avui, , 14-07-2011

Lentament, però amb passes fermes, el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya continua ampliant la seva oferta visitable. L’equipament cultural ja té a punt l’inici d’obres d’un nou espai museogràfic, que en aquest cas se situarà al jardí de la masia de Can Serra i que tindrà uns 600 m², que l’estudi Mizien Arquitectura divideix en quatre àmbits relacionats amb les diferents etapes que es produeixen en aquest fenomen social: Migrar, Frontera, Arribada i Assentament. Així, i fet en vidre, el primer espai vol traslladar al visitant els dubtes i les esperances associades al fet migratori, mentre que el segon –un túnel de malla amb estructura d’acer– representarà les fronteres –físiques o simbòliques– que creua el migrant. Després d’un tercer espai en què s’accentuarà l’experiència del primer contacte amb la societat d’acollida, el quart i darrer espai culmina l’itinerari en un pavelló de vidre que, de forma audiovisual, recull aspectes clau en la integració dels migrants: l’habitatge, la feina o l’oci.

Esperant l’edifici final

Aquesta nova oferta museística se suma a la creada fa tres anys amb la instal·lació de l’antic vagó de tren El Sevillano. Ara bé, no dóna per descartada la realització de l’edifici final del museu, que encara continua sense tenir finançament de cap administració des que el projecte es va dissenyar fa uns set anys. Llavors, el cost de l’operació es va xifrar en quatre milions d’euros.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)