Albiol alerta d'un conflicte social si no es delimita determinada immigració

L'alcalde de Badalona diu que veu similituds amb Salt en alguns aspectes Remarca que les ajudes econòmiques que donen els ajuntaments han de prioritzar els catalans per damunt dels nouvinguts

Avui, badalona - EFE, 13-07-2011

L’alcalde de Badalona , Xavier Garcia Albiol, ha alertat que si l’administració no pren consciència de la situació en algunes poblacions, hi podria haver un conflicte social pel “problema de la desestructuració social motivat per determinat tipus d’immigració”.

En declaracions a Ràdio 4, Albiol no s’ha pronunciat explícitament sobre la proposta de l’alcalde de Salt, Jaume Torramadé, de limitar les quotes d’immigrants en alguns municipis, si bé veu similituds en alguns aspectes entre Salt i Badalona.

“Em fa la impressió que (l’alcalde de Salt) ha llançat un crit de desesperació, d’impotència, en el sentit d’alertar que la situació és insostenible i que pot acabar malament”, ha interpretat Albiol.

“A Badalona, la immigració és un 15 %, però hi ha barris amb el 35 % d’immigració, pel que podríem parlar de zones amb un perfil social semblant (a les de Salt)”, ha afirmat.

D’una altra banda, ha assegurat que, més enllà de les ajudes bàsiques, que han de ser per a totes les persones, ha remarcat, els ajuntaments han de donar prioritat als catalans per damunt dels immigrants nouvinguts en atorgar ajudes econòmiques.

I és que, segons l’alcalde de Badalona i dirigent del PP català, hi ha un “greuge comparatiu” entre uns i altres, ja que la persona que acaba d’arribar “sempre serà més pobre” que una altra amb nacionalitat espanyola i per això “acaba accedint a l’ajuda”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)