El govern es desentén de la proposta de Torramadé

Homs creu que la proposta de l'alcalde de Salt de limitar la concentració d'immigrants no és legal Aposta per fer polítiques per evitar la guetització

Avui, - GIRONA - Agències, 13-07-2011

El portaveu del govern, Francesc Homs, va considerar ahir que no es pot ressituar ningú pel seu origen. Així va reaccionar Homs després de la proposta de l’alcalde de Salt, Jaume Torramadé, de limitar el nombre d’immigrants en municipis saturats com ara el seu. “Amb la llei a la mà no seria possible i per la dignitat de les persones, tampoc”, hi va afegir. Homs va destacar, però, que tots els governs de tots els colors han intentat fer polítiques per la via de l’urbanisme, de la planificació dels equipaments educatius, culturals i sanitaris, per evitar la guetització de determinats col·lectius. El portaveu del govern va dir que li havia cridat l’atenció com s’havien rebut les paraules de l’alcalde de Salt.

D’altra banda, la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, va dir que des del seu punt de vista l’alcalde de Salt havia anat “més enllà dels límits legals”. Va justificar que Torramadé llancés “un crit d’alerta” atesa l’alta concentració de població immigrada a Salt. Ortega va dir que el govern ha de “donar resposta” a problemes com el de Salt, i que els partits han de fer “una reflexió serena” sobre la immigració en lloc de caure en la demagògia i fer un ús polític del tema.
El PP vol eines contra els guetos

El portaveu del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, es va afegir ahir al debat sobre la immigració per demanar mecanismes que evitin que els barris es converteixin en guetos. El regidor barceloní va dir, però, que la regulació no s’ha de fer “d’acord amb una quota”, sinó “d’acord amb les conseqüències d’una convivència”. Fernández Díaz va assegurar: “Una part de la immigració és excloent i està en contra dels nostres valors de convivència”. Pel que fa a Barcelona, va demanar a l’alcalde, Xavier Trias, que exigeixi al col·lectiu musulmà que s’integri i que respecti els valors de convivència del país.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)