El comerç espera remuntar amb les rebaixes i el govern promet atacar el ‘top manta'

Calculen que les vendes augmentaran entre un 3 i un 5% La Generalitat farà una campanya contra la venda al carrer i estudia multar els compradors

Avui, COMERÇ, 04-07-2011

Els comerciants de Catalunya esperen redreçar aquesta “temporada complicada” amb les rebaixes d’estiu, i aquest primer cap de setmana ha estat “excel·lent, sobretot el dissabte”, segons va explicar ahir el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Ángel Fraile.

Fraile va afegir que esperen tancar la temporada amb les mateixes dades que l’any passat, uns 800.000 euros, que és tradueix en una despesa mitjana de 180 euros per família. “Tenim força estoc i apliquem més descomptes, és a dir, que a un marge més reduït, hem de vendre més per assolir la mateixa xifra d’ingressos”, va declarar el responsable de la confederació. Pel que fa als negocis integrats a l’Associació de Grans Empreses de Distribució de Catalunya, calculen que les rebaixes els suposaran un augment de les vendes des d’un 3% fins a un 5%.

Mentre el comerç revifa, la Generalitat ja ha anunciat que ultima una campanya per posar fi al top manta, amb la implicació de les direccions generals de Comerç, Immigració i Turisme. La campanya va dirigida a catalans i turistes, i estudien sancionar els compradors.

Coincidint amb el primer cap de setmana d’obertura comercial, la Guàrdia Urbana de Barcelona va fer un dispositiu contra les vendes de top manta, amb dues persones detingudes i 160 actuacions. Cap a seixanta agents van actuar al centre, al litoral, a la Sagrada Família i al parc Güell.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)