Mateu Figuerola Candidat del Partit per Catalunya a Cervera

“No s'hauria d'ajudar als immigrants”

Plataforma i Partit per Catalunya s'intercanvien “llistes fantasma” a Cervera i Vic, segons Figuerola El partit cerverí, el segon més votat el 2007, es mostra obert a pactes amb CiU i veta a Esquerra

Avui, Eva Pomares, 28-04-2011

Presideix el Partit per Catalunya, una formació que va crear després de barallar-se amb Josep Anglada (Plataforma per Catalunya). El vigatà ara acudeix a Cervera a competir amb Figuerola.

Durant la legislatura, han centrat el discurs sobretot en la immigració. És el primer problema de Cervera?

No, però és un problema molt gran. A Cervera, el primer ha estat la falta de coordinació dels grups del govern. La immigració és un punt molt fort nostre. La prova és que tots els partits en parlen, quan nosaltres en vam ser els primers. Ens repercuteix en seguretat, ensenyament i sanitat. No podem deixar-lo estar.

A Cervera hi ha un especial problema amb els immigrants?

Sí, hi ha un potencial d’immigrants molt important. Com a Tàrrega i Guissona, però a Cervera han estat emparats en uns ajuts socials que no havien de donar.

Quines propostes tenen per la ciutat?

El sistema de recollida de residus. Volem tornar a implantar el contenidor o els submergits. A Cervera, sempre hem anat amb la bandera que reciclem més que ningú, amb premis inclosos. Però això és fictici, la gent està molt empipada amb aquest sistema. De zones verdes n’hi ha moltes en mal estat, i sense confiança perquè la gent pugui anar al parc. S’han fet coses ridícules, s’han de plantar i podar bé els arbres. Una de les fites és la supressió de tots els passos a nivell ferroviaris.

A les anteriors eleccions van ser el segon partit més votat. A quins pactes de govern estan oberts?

Estem oberts amb tots, però fora quasi impossible amb ERC. Amb el PSC i el Valldaura, sí, però si en treuen dos regidors, amb el segon, no. Amb CiU sempre hi estem oberts

Què n’opina que Plataforma per Catalunya, de la que vostè va marxar, ara es presenti a Cervera?

Anglada ha fet una pura venjança. Ha fet una llista fantasma, amb un xicot que no és cerverí. Jo també hem presento a Vic, però a Lleida tenen molt poques possibilitats. Ha vingut a fer-me mal, perquè la confusió de sigles a les autonòmiques i europees ja fa funcionar. Ell ha vingut a tocar-me la pera, i jo a Vic, també, on la nostra candidatura és fantasma.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)