La salutació feixista no és ben vista pel Front Nacional

Marine Le Pen expulsa un conseller del partit per saludar amb el braç alçat a l'estil dels nazis i els franquistes La líder ultradretana adverteix que al seu partit no hi ha lloc pels extremistes

Avui, EUROPA PRESS, 28-04-2011

La líder del partit francès d’ultradreta Front Nacional (FN), Marine Le Pen, ha confirmat aquest dimecres que ha apartat de les files de la formació a Alexandre Gabriac, representant de l’FN al sud-oest de França, per haver realitzat la salutació amb el braç alçat, adopta pel feixisme italià, el nazisme i el franquisme i ha advertit als skinheads que es mantinguin allunyats de la marxa convocada pel seu partit pel dia del Treball.

En declaracions a la ràdio RTL, Le Pen ha confirmat l’expulsió de Gabriac malgrat les pressions d’alguns líders del partit que la instaven a no fer-ho, inclòs el seu pare, l’exlíder de l’FN Jean Marie Le Pen. Alguns sondejos asseguren que la nova líder podria passar a la segona volta en les eleccions presidencials de l’any 2012.

Davant la marxa de diumenge, Le Pen ha assegurat que intentarà que els extremistes no taquin la reputació del partit. “Vam ser víctimes en el passat. Seguim sent víctimes d’una sèrie de provocadors”, ha denunciat. “Atreuen les càmeres com mosques i vénen per a aconseguir una mica de publicitat. És perfectament normal que ens protegim davant aquest tipus de provocacions”, ha explicat.

Le Pen ha indicat que el partit sempre ha instat a les seves organitzacions regionals que apartin als extremistes, encara que va admetre que no és fàcil complir aquesta premissa en una marxa que convoca a milers de persones. “M’asseguraré que ho facin” en la marxa del diumenge, ha afegit.

Contra la “invasió” d’immigrants

Des que Le Pen va assumir la presidència del partit al gener s’ha esforçat per atreure a una gran part de l’electorat francès pel creixent atur, els baixos salaris i el que considera una “invasió” d’immigrants, procedents del nord d’Àfrica.

Marine Le Pen ha assegurat que l’actual president francès, Nicolas Sarkozy, no ha fet prou per parar l’augment de la immigració i ha lloat al primer ministre de Regne Unit, David Cameron. El líder dels conservadors britànics va dir aquest mes que no vol una “immigració massiva” i va assegurar que els immigrants que no volen aprendre anglès o integrar-se causen problemes en moltes comunitats.

“Cameron ha estudiat la situació i ha proposat una dràstica reducció. Això és el que hauria de fer França”, va dir Le Pen. L’augment en els sondejos de l’FN ha provocat que Sarkozy elevi el to en les seves crítiques sobre la immigració i la integració d’immigrants, mentre l’esquerra li acusa de seguir l’agenda de la ultradreta.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)