El PP aconsegueix un debat sobre immigració a tocar de la campanya

Avui, Lluís Bou, 27-04-2011

Per casualitats del calendari, el PP va rebre ahir un regal, potser enverinat, en aconseguir que, just la vigília de l’inici de la campanya de les municipals, el ple del Parlament debati la seva proposta d’immigració. La junta de portaveus, que ahir va donar a conèixer el contingut del plenari de dimecres vinent, va incloure la proposició que havien presentat els populars sobre el contracte d’integració dels nouvinguts, entre altres punts. Just l’endemà a la nit començarà la campanya de les municipals.

La iniciativa del PP, que proposa retornar al seu país d’origen els immigrants que no acreditin tenir feina, serà rebutjada per les altres formacions polítiques. Hi han presentat esmenes a la totalitat CiU, el PSC, ICV i ERC, que s’aprovaran amb tota seguretat. És previsible que els populars es quedin sols defensant les seves tesis, que també preveuen la repatriació d’immigrants incívics.

Tot i això, el ple permetrà al Partit Popular que confronti les seves posicions respecte als nouvinguts amb els altres partits, en un moment en què el control de la immigració és un dels arguments electorals dels populars, en localitats com ara Badalona. El candidat popular en aquesta ciutat, Xavier García Albiol, ha utilitzat l’argument del control d’estrangers com a idea força de la seva candidatura.

El pacte fiscal, el dia 1

D’altra banda, es confirma que, just després de les eleccions municipals, es posarà en marxa la comissió d’estudi del pacte fiscal, que ha d’elaborar la proposta per recaptar tots els impostos des de la Generalitat. La iniciativa, que van entrar la setmana passada CiU i ERC conjuntament al registre, s’inclourà amb tota probabilitat en l’ordre del dia del plenari de l’1 de juny. Aquest ple serà el primer després de les eleccions, i també el primer després del que se celebrarà la setmana vinent.

Dimecres vinent, el plenari se celebrarà sota la síndrome preelectoral, que cada cop es detecta més entre els partits. Les formacions catalanes són conscients que les municipals poden transformar el mapa polític de Catalunya en el terreny local.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)