Mercè Castells candidata del PP a Cervera

“Els immigrants volen molts drets i pocs deures”

Reconeix que no s'han fet il·legalitats respecte la immigració, però afirma que “en alguns carrers, de nit no s'hi pot passar“ No tornaria a fer el mateix pacte que el PP té ara al govern municipal

Avui, Eva Pomares, 26-04-2011

eL Partit Popular ha canviat la cap de cartell a Cervera, on té un regidor al govern. Castells ha estat 12 anys regidora al consistori cerverí, la darrera vegada la legislatura 2007.

Per què ha decidit retornar a la política municipal?

Ho vaig deixar per motius estrictament personals, però sempre he tingut el cuquet de la política. Sóc la presidenta del partit a la comarca i a Cervera. Ara m’han proposat ser candidata i em fa molta il·lusió.

Com valora el funcionament del pacte cerverí?

No ha funcionat malament, però hi ha massa grups polítics al govern i la sensació al carrer de què costa molt entendre’s. Les polítiques que s’han tirat endavant són justetes.

Així, no repetiria l’acord?

Jo no faré el mateix pacte que el meu company. Ara mateix, no ens ho plantegem, potser caldrà però amb alguns dels grups actuals no tots o amb d’altres.

Quines propostes té per la ciutat?

Baixar el valor cadastral dels immobles. Fa sis anys, i amb el nostre vot en contra, es va aprovar la pujada, però actualment el valor no correspon a la realitat. Una altra prioritat és el control de la immigració, perquè volen molts drets i pocs deures i s’ha d’equilibrar. Intentarem reobrir la carretera de Guissona i netejar millor la ciutat.

L’Ajuntament ha incomplert la llei respecte als immigrants, doncs?

No, però no s’ha aplicat una moció aprovada al ple i proposada per nosaltres que instava a proporcionar dades del padró a la policia. Hi ha molt de descontrol: en alguns carrers no s’hi pot passar durant la nit.

Coincideixen amb Partit i Plataforma per Catalunya respecte la immigració?

D’una altra manera, però, si hi coincidim, tampoc passa res.

I què faran amb el POUM?

Ja se n’han fet dos i no hagués calgut. S’han de posar sobre la taula i consensuar-lo amb els veïns. Fa massa anys que està pendent.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)