El PP insta CiU a assumir el contracte d'integració

Ho considera un requisit per poder donar suport al pressupost

Avui, , 26-04-2011

El Partit Popular vincula el seu suport al pressupost de la Generalitat al fet que CiU estigui a favor del contracte d’integració dels immigrants que proposen els populars. En una entrevista a Efe, la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ho considera un “requisit” indispensable. Aquesta eina del PP aposta perquè sigui l’administració la que tingui en compte l’incompliment d’aquest contracte (amb el qual el nouvingut es compromet a aprendre les llengües oficials, a més de respectar els valors fonamentals de la societat occidental) amb vista a la renovació o la denegació del permís de residència i de treball, i també pel que fa a la concessió d’autoritzacions per la via de l’arrelament i del reagrupament familiar. El PP confia que la proposició de llei sobre el contracte es debati en el proper ple del Parlament i que la federació en permeti la tramitació.

A més, Sánchez-Camacho va tornar a collar ahir el president de la Generalitat, Artur Mas, perquè presenti el pressupost abans del 30 d’abril, tal com van acordar CiU i el PP en una moció al Parlament. “No pot continuar en fora de joc, de vacances”, va alertar la líder dels populars catalans.

D’altra banda, el PP es va tornar a desmarcar de la proposició no de llei que ha presentat ERC per reclamar a l’Estat que pagui els 1.450 milions del fons de competitivitat. “No farem seguidisme d’ERC”, va matisar Sánchez-Camacho.

Els populars presentaran les seves pròpies iniciatives al Congrés per exigir els diners

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)