Cristians i musulmans també decideixen

Des de l'entitat Justícia i Pau conviden els fidels catòlics a votar el dia 10-A tot i que el bisbat de Barcelona se'n va desmarcar En dues mesquites s'ha pogut votar de manera anticipada i l'interès ha anat augmentant

Avui, Adela Genís, 06-04-2011

Cristians i musulmans també participen de manera activa en la consulta per la independència de Catalunya que es farà a Barcelona el proper 10 d’abril. L’entitat cristiana de base Justícia i Pau dóna suport a Barcelona Decideix, tot i que oficialment el bisbat de Barcelona se’n va desmarcar al·legant que els bisbes afirmen en el seu darrer document que “avui s’han manifestat nous reptes i aspiracions, que afecten la forma política com el poble de Catalunya s’ha d’articular i com es vol relacionar amb els altres pobles germans d’Espanya”. El director de l’entitat a Barcelona, Eduard Ibáñez, assegura que “els cristians han de participar en la societat on viuen”. Ibáñez anima tots els fidels a anar a votar “fins i tot per dir que no”. Justícia i Pau ha rebut el suport de diferents personalitats del món cristià. Així, el mossèn Joan Costa, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, l’arxiprest P. Joan, vicari general de l’Església ortodoxa sèrbia per a Espanya i Portugal i la germana Conxita Gómez, monja del monestir de Sant Benet de Montserrat ja han donat suport al procés.

Des de Barcelona Decideix també es valora la iniciativa que s’ha fet els últims mesos a Ciutat Vella. Dues mesquites han estat seu del vot anticipat. Un dels voluntaris de Barcelona Decideix, Josep Poveda, assegura que “no es volia deixar fora del procés gairebé la meitat de la població de Ciutat Vella”. Així, s’ha treballat estretament amb les entitats d’immigrants, per explicar-los en què consistia la consulta. “En cap moment s’ha fet apologia de la independència”, explica Poveda, que assegura que entre els mateixos immigrants s’han obert debats sobre el futur de Catalunya. “És important implicar aquesta part de la població perquè també són el futur del país”, expliquen des de l’entitat, que valora molt positivament l’experiència perquè ha servit per posar una “primera llavor”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)