El PP porta al Parlament el contracte d'integració

Avui, , 09-03-2011

Els populars van registrar ahir al Parlament la proposició de llei sobre el contracte d’integració dels immigrants amb la intenció de defensar-la en el ple de la cambra catalana. El PP ja va incloure aquesta mesura com a proposta durant l’anterior campanya electoral del 28-N. De fet, la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va viatjar a París diumenge passat amb l’objectiu de promoure aquesta mesura a casa brandint la bandera dels bons resultats que ha tingut la seva aplicació al país veí. Almenys així ho va assegurar la seva promotora a França, l’actual alcaldessa del setè districte de la capital i eurodiputada per l’UMP, Rachida Dati.

El contracte d’integració aposta perquè sigui l’administració la que tingui en compte l’incompliment d’aquest contracte (amb el qual el nouvingut es compromet a aprendre les llengües oficials, a més de respectar els valors fonamentals de la societat occidental) amb vista a la renovació o la denegació del permís de residència i de treball, i també pel que fa a la concessió d’autoritzacions per la via de l’arrelament i del reagrupament familiar.

“Volem evitar que el fenomen de la immigració es converteixi en un problema i la proposta garanteix que la immigració no s’hi acabi convertint”, va assegurar el portaveu del PP al Parlament català, Enric Millo.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)