Email Imprimeix Augmentar la font Mida de font normal Disminuir la font Enviar un comentari Les entitats de Salt reclamen poder “viure en pau i bé”

La manifestació es farà dissabte a les dotze del migdia per facilitar que hi pugui assistir més gent Els carrers pels quals es desenvoluparà, i els punts de sortida i arribada, es consensuaran amb la policia

Avui, salt - Jordi Nadal, 18-01-2011

Les entitats de Salt van reunir-se ahir per decidir si tiraven endavant la proposta de l’associació de veïns del barri Centre de manifestar-se contra els actes vandàlics que es van produir les nits de divendres i dissabte passat.

Després de dues hores de reunió, la vintena d’entitats que van assistir a la trobada van acordar fer la manifestació amb el lema “Volem viure a Salt en pau i bé”. Tot i que en un primer moment es va dir que la manifestació es faria divendres, finalment es va decidir que serà dissabte a les 12 del migdia, per facilitar que més gent pugui assistir-hi. Les entitats van decidir deixar en suspens el recorregut de la manifestació, així com el punt de sortida i d’arribada. El motiu que van donar és que volen consensuar-lo al llarg dels propers dies amb les forces d’ordre públic.

L’Ajuntament i els partits polítics municipals van ser informats prèviament de la reunió, però no hi estaven convidats aquesta vegada. Els acords a què es van arribar seran comunicats avui a la taula de ciutadania per la portaveu de les associacions de veïns de Salt, Francesca Terrón. La taula de ciutadania és un dels resultats de la polèmica per la inseguretat del febrer de l’any passat (que després va derivar en qüestions de caire racial). A la taula hi són representades les entitats de veïns, comerciants, entitats dels col·lectius immigrants i representants polítics del municipi. Terrón explicarà la convocatòria a la taula i buscarà el suport i la implicació de tots per a la manifestació.

Pel que fa a la reunió d’ahir al vespre, la portaveu dels veïns va mostrar-se “molt satisfeta de la resposta de les entitats i de la predisposició de tothom per donar una resposta unitària davant dels fets ocorreguts”. Tot i que van assistir a la reunió només una vintena del centenar d’entitats existents a Salt, Terrón va dir que havien rebut el suport de moltes altres associacions que, per diferents motius, no havien pogut assistir. A la reunió va haver-hi només una associació de persones immigrades. Terrón va assegurar, però, que dues més havien excusat la seva presència i que altres havien expressat el seu acord amb la celebració de la manifestació. La portaveu va afegir que “la convocatòria és oberta a tothom”. En aquest aspecte els portaveus dels diferents grups municipals van mostrar-se molt prudents a l’hora d’aplaudir o rebutjar la convocatòria de la manifestació, i van avisar del perill que suposaria que no fos realment unitària.

Tot i que tots els responsables polítics a l’Ajuntament han anat amb molta cura (alguns de manera explícita) de no barrejar els fets vandàlics del cap de setmana amb manifestacions de caire racial, el diputat per Girona del PP, Enric Millo, va dir ahir que “la situació que es viu aquest dies a Salt posa de manifest la ineficàcia de les polítiques d’immigració dutes a terme pel Partit Socialista i CiU en els darrers anys”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)