l'hospitalet de llobregat

La immigració preocupa més que l'atur

La crisi és la principal por personal, però els veïns destaquen l'arribada d'immigrants com el problema més greu de la ciutat

Avui, l'hospitalet de llobregat - Rosa M. Bravo, 18-01-2011

Els hospitalencs no tenen la mateixa percepció dels problemes familiars i dels que afecten la ciutat. O més ben dit, la immigració, la inseguretat i l’atur destaquen com els principals problemes, però percebuts en una proporció diferent. Segons l’últim baròmetre municipal, la immigració i la inseguretat són els problemes més destacats de la ciutat, mentre que la crisi i l’atur són les principals preocupacions familiars. L’arribada de nouvinguts –la taxa d’immigració està al voltant del 25%– és el principal maldecap de la ciutat pel 26,2% dels enquestats, mentre que la inseguretat ciutadana ho és pel 25,6%, i la crisi i l’atur, pel 22,9%. Però si es pregunta quina és la preocupació més important personal o familiar, el 56% cita l’atur i la crisi, mentre que la inseguretat ciutadana és esmentada pel 21,4% i la immigració, a molta distància, és el principal maldecap per l’11,2% de la població. Les proporcions canvien segons l’origen dels enquestats. Pel que fa als nadius, el 32,4% dels enquestats col·loquen la immigració en el primer lloc, el 24,5% hi situa la inseguretat, i el 20%, l’atur. Pel que fa als immigrats, en canvi, el 28,9% perceben la inseguretat com el problema més greu, seguida de l’atur. La immigració com a problema la situen el 7,2% dels enquestats.

La immigració i la inseguretat apareixen com a maldecap des del 2006, en una progressió més o menys ascendent i amb alts i baixos. L’atur, en canvi, ha experimentat un clar ascens com a preocupació, ja que el 2008 era citat pel 8,7% dels enquestats i enguany, pel 22,9%. Lluís Esteve, regidor d’ICV-EUiA, atribueix els resultats al fet que “la immigració s’està mediatitzant i s’està tractant en uns termes molt de percepció i de tòpics”.

Malgrat tot, optimisme

A l’altra cara de la moneda, el 55,8% dels enquestats considera que la ciutat ha millorat en els darrers dos anys, contra el 29,2% que creu que ha empitjorat. Les millores es deuen a l’arranjament de carrers i les actuacions urbanístiques. L’optimisme continua de cara al futur, ja que el 57,6% creu que la ciutat millorarà. Un percentatge similar creu que el seu barri ha millorat i que continuarà fent-ho.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)