societat

L'atur supera la immigració com a principal preocupació dels mataronins

L'enquesta de satisfacció biennal també revela que la meitat de la població no saben destacar cap actuació concreta positiva de l'Ajuntament

Avui, mataró - Lluís Arcal, 06-01-2011

L’atur és la principal preocupació dels mataronins –amb un 29,6%– davant de la immigració –28,4%– i la seguretat. Aquesta és una de les dades que revela l’enquesta de satisfacció de la gestió municipal feta a 800 persones que realitzen cada dos anys, i de manera conjunta, la Diputació i l’Ajuntament. D’aquesta manera, s’inverteix la tendència del 2008, quan la immigració liderava les principals preocupacions dels habitants de la capital del Maresme amb un 27%.

Una altra dada rellevant que posa de manifest l’estudi és el fet que la meitat del enquestats no saben destacar una actuació concreta, tant en positiu com en negatiu, de les que ha dut a terme el govern municipal (PSC,ERC i ICV-EUiA) en els darrers dos anys.

A més, la percepció de millora de la ciutat ha disminuït respecte a les edicions anteriors i s’ha situat al 42,8% (52,9 el 2008), i la d’empitjorament ha augmentat i passa al 34,3% (27,3% el 2008). Pel que fa a la percepció de l’evolució de la ciutat en els propers dos anys, un 36,8% creu que millorarà (37,8% el 2008), davant d’un 28% que creu que empitjorarà (26,8% el 2008). Això sí, el 75% dels enquestats asseguren que estan molt o bastant satisfets de viure a Mataró. Entre els aspectes més positius de la ciutat destaquen la platja i el mar, amb un 15,3% de valoració.

D’altra banda, un 90,2% dels mataronins considera que el nombre de residents no comunitaris és molt o bastant elevat, xifra similar al 2008 (90,9%). El 49% considera que són més aviat perjudicials per a Mataró, davant del 15,5% que creu que són més aviat beneficiosos.

Pel que fa als hàbits informatius i de comunicació, el diari El Punt supera el percentatge de fa dos anys sobre com s’assabenta la població de les notícies de la ciutat. Una de les curiositats de l’estudi és que no apareix l’emissora municipal Mataró Ràdio en aquest apartat.

Millorar la comunicació

La regidora de Serveis Centrals, Montse López (PSC), va valorar el fet que l’atur passi a ser la primera preocupació dient que “la conjuntura econòmica és diferent de la de fa dos anys i la situació és delicada, hi ha moltes empreses que tanquen”. Quant al fet que molts ciutadans no sàpiguen destacar cap actuació del govern, López va reconèixer que “potser les accions no s’han explicat prou bé”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)