La direcció del PP avala el discurs de García Albiol contra la immigració

Camacho acompanyarà avui a declarar a la fiscalia el líder popular de Badalona Haurà de respondre sobre els díptics dirigits contra els romanesos

Avui, barcelona - P. Lloveras, 20-10-2010

El PP està jugant amb foc amb la immigració i avui tindrà el primer avís. La fiscalia ha citat el seu líder de Badalona, Xavier García Albiol, pels polèmics díptics repartits el 25 d’abril en què s’associava immigració i delinqüència, i que ICV va denunciar i la conselleria d’Acció Social i Ciutadania també va comunicar. Iniciativa demana la inhabilitació d’Albiol, que ahir va declinar manifestar-se.

Conscient del moment complicat, la direcció popular ha optat per fer pinya i acompanyarà aquest matí el regidor badaloní a la Ciutat de la Justícia. Encapçalarà la comitiva la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, curiosament al costat d’Albiol en la passejada d’aquell dia per Badalona. També hi serà el president del grup municipal del PP a Barcelona i un dels homes forts del partit, Alberto Fernández Díaz.

Ja en aquell episodi primaveral, la resta de partits i les principals entitats socials del país van qualificar de “xenòfob” el díptic del PP –que concretament mostrava una foto de pintades amb el lema “no volem romanesos”– i la mateixa Sánchez-Camacho va acabar fent marxa enrere i va relativitzar l’agressivitat del missatge. Però les actuacions posteriors del PP no han fet sinó incrementar la sensació d’utilització política d’un fenomen tan delicat.

En aquest sentit, ICV espera que la citació de García Albiol serveixi per frenar la deriva dels populars. “La immigració no es pot usar per fer demagògia barata i guanyar quatre vots”, va afirmar ahir en un comunicat la portaveu dels ecosocialistes, Laia Ortiz. “No s’ha d’aprofitar el camí marcat pel PP per atiar el racisme, carregar contra els drets dels immigrants i situar sobre ells la responsabilitat i les conseqüències de la situació econòmica”, va afegir.

Des del PSC, la valoració era molt similar i s’assegurava que la citació a la fiscalia “posa de manifest que el PP fa massa temps que juga amb la immigració”. “El PSC vol integrar els immigrants a casa nostra; el PP en canvi la criminalitza per arreplegar vots. És una actitud irresponsable”, va indicar el diputat del PSC al Congrés Francesc Valls, que confia que la justícia decideixi “el més oportú”.

De moment, tot i les crítiques i en espera del que digui la fiscalia, Sánchez-Camacho ha pres partit amb un gest inequívoc que avala García Albiol i les seves polèmiques tesis sobre la immigració.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)