ERC i ICV contra l'ús que fa el PP de la immigració

Sánchez Camacho reitera que els nouvinguts “abusen” del padró

Avui, barcelona - J. Ferrer / Redacció, 13-10-2010

Esquerra i Iniciativa van condemnar ahir l’ús partidista que està fent el PP català de la immigració, concretament la proposta de restringir l’empadronament als irregulars. Mentre la presidenta dels populars, Alícia Sánchez-Camacho, mantenia que els nouvinguts abusen del padró i dels beneficis que els comporta en salut i serveis socials, el secretari general d’ERC, Joan Ridao, lamentava “la caça a l’immigrant” que està fent el PP.

Ridao considera que el discurs del PP és “un mal exemple de fer política” i un símptoma de “la mala salut cívica” d’una part del poble català que dóna suport a aquests postulats. És per això que va demanar als partits que no caiguin en la provocació dels populars al voltant “d’un fals debat” sobre la immigració. Així, va reclamar a les formacions polítiques que subscriguin l’acord recollit en el Pacte Nacional de la Immigració, que feia una petició perquè no s’instrumentalitzés un tema com el de la immigració.

Per la seva banda, el secretari general d’ICV-EUiA i cap de llista a les eleccions al Parlament, Joan Herrera, va acusar els populars de plantejar un discurs “que intenta competir amb les plataformes més extremes i més dures copiant les seves propostes”. Per Herrera, aquesta actitud és “intolerable i inacceptable”, ja que proposa un model que “a canvi de quatre vots condemna a viure de forma infrahumana” l’immigrant en situació irregular. “Nosaltres no canviarem drets per vots”, va assegurar.

Aliena a les crítiques, Sánchez-Camacho va reiterar que els immigrants abusen del padró i que per això la seva formació proposa impedir l’empadronament dels que estiguin en situació irregular a Catalunya i cedir totes les dades del registre municipal a la policia. “ L’objectiu, segons diu, és lluitar contra la immigració irregular.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)