CARTAS DE LOS LECTORES

La política de Sarkozy

La Vanguardia, MANEL NAVARRO LÓPEZ - Sant Cugat del Vallès , 09-09-2010

Fa dies que llegeixo comentaris sobre la impopularitat de la política de mà dura de Sarkozy. Fins i tot la Comissió Europea s´ha vist obligada a demanar explicacions al Govern francès, segons s´informa en La Vanguardia el dia 3/ IX/ 2010 en l´article titulat “Las expulsiones de gitanos refuerzan el apoyo a Sarkozy”. S´han de demanar explicacions si tenim en compte el principi de la lliure circulació de ciutadans dels estats membres de la UE.

Ben Jelloun, per exemple, en el seu article “Carta al presidente Sarkozy” (8/ IX/ 2010), després de criticar la seva política, diu que “habrá que ir a las raíces del mal y sanear de manera definitiva la dramática situación de las banlieues”.Perquè, a més de criticar, no aporta idees sobre com caldria resoldre aquest problema? I de passada ens dóna alguns consells per solucionar el problema dels musulmans polígams que cobren de l´Estat francès fraudulentament ajuts socials.

En Converses amb Goethe,de Johann Peter Eckermann, es diu: “S´arribarà a concloure que governar amb massa bondat, benvolença i delicadesa moral no reïx,a la llarga, mentre calgui actuar sobre un món tan divers, de tant en tant ben maligne i sigui necessari mantenir-lo a ratlla”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)