Els activistes marroquins reprenen el bloqueig de la frontera de Melilla

La delegació del govern a Melilla ha assegurat que l'abastiment d'aliments frescos està garantit amb els productes que arriben des de la Península Les reivindicacions dels activistes van començar com una demanda pel tracte rebut a la frontera

Avui, , 18-08-2010

Els activistes marroquins que havien anunciat per a aquesta mitjanit un bloqueig als camions que transportaven materials pel pas fronterer que connecta amb Melilla han optat finalment per una concentració d’uns trenta minuts.

Un total de sis camions han passat per la frontera, com també ho van fer les treballadores de la llar tot i que les organitzacions que promouen el boicot havien amenaçat de no deixar creuar en terra espanyola.

Els activistes, tot i això, han reprès a les set del matí d’aquest dimecres el bloqueig, impedint el pas a Melilla d’aliments frescos, un boicot que diuen que mantindran fins diumenge.

Durant la concentració d’aquesta nit, una vintena de persones de la Coordinadora de la Societat Civil de Nador i del Comitè d’Alliberament de Ceuta-Melilla han pujat als camions amb materials de construcció portant banderes del Marroc i cridant consignes com “no al racisme”.

Després de mitja hora de protesta en la “terra de ningú” de la frontera de Melilla, tot i que tècnicament controlada per les forces de seguretat marroquines, els activistes han deixat que els camions travessessin la frontera amb destinació a la ciutat espanyola del Nord d’Àfrica.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)