Huguet fa una crida a la insubmissió política contra el recurs de la llei d'acollida

Huguet alerta de “conflictes juridicopolítics” entre Catalunya i Espanya pel recurs contra la llei Ha indicat que “la ideologia dominant en l'opinió publicada a Madrid té un tuf falangista” perquè és “una visió imperialista”

Avui, Barcelona - Redacció, 18-08-2010

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Josep Huguet, ha alertat aquest dimecres que Catalunya i Espanya estan en una fase en que “els conflictes juridicopolític estaran a l’ordre del dia” després de la llei d’Acollida

Huguet ha dit que el govern català “ha de emparar la insubmissió” jurídica.

En declaracions a Rac1, Huguet ha indicat que “la ideologia dominant en l’opinió publicada a Madrid té un tuf falangista” perquè és “una visió imperialista”.

El conseller ha fet aquestes afirmacions després que ahir la Defensora del Poble, Maria Luisa Cava de Llano, recorregués davant el Tribunal Constitucional (TC) la llei d’Acollida d’immigrants aprovada pel Parlament a l’abril, que considera el català com a primera llengua d’acollida.

Per Huguet, es tracta “d’un xoc de legitimitats”, de manera que “el govern ha de emparar la insubmissió” jurídica, i ha argumentat: “Hi ha coses que no es poden aplicar i s’ha d’anar fins als tribunals, o fins on calgui, per no aplicar-les”.

El conseller ha sostingut que“l’única manera de no tornar enrere i que la convivència no es trenqui, és incomplir sistemàticament qualsevol sentència d’aquestes”.

Ha remarcat que “les persones i els drets humans estan per sobre de les lleis i de les constitucions i, si arriba un moment en que les lleis són injustes, s’incompleixen.”

Segons el parer d’Huguet, “institucions d’Estat que haurien de ser neutres i arbitrar, com el Defensor del Poble, s’utilitzen com a instrument per aplicar un model de preeminència d’una llengua sobre altres”, cosa que ha considerat “molt antidemocràtic”.

Ha explicat que en el moment en què s’elimina la paraula “preferent”, en relació a la llengua catalana a l’Estatut, “es deixa la porta oberta a que et muntin dues línies escolars o que t’impedeixin que sigui la llengua d’acollida d’immigrants “. ”.

Ens volen lligar de peus i mans perquè no puguem abordar un fenomen tan complex com la immigració des de les nostres pròpies responsabilitats “, ha afegit

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)